söndag 27 februari 2011

Rapport från morgonens ispass

I ottan mötte jag upp med Jörgen vid ån och vi traskade ner mot den tilltänkta platsen efter en del stök och bök med att få dit alla våra prylar. Isen på ån är vi båda fullständigt livrädda för så vi tog inga risker. På med en livlina om magen på den bäste borraren (inte undertecknad!) som i rask men försiktig takt borade upp 15 hål. Alla mätte ca 10-12 cm och inga knak eller sättningar hördes. Det kändes safe!


Efter detta placerade vi ut våra 12 spö på lite olika platser och på olika djup, allt från dryga metern till 4-5 meter på djuppartierna. Det kändes inte som att det skulle bli en massa hugg, vi förväntade oss faktiskt inga hugg, men om det väl högg så skulle det finnas chans på ett riktigt fetto! Efter en halvtimme börjar det hända saker på ett av Jörgens spö (placerad på ett enligt mig riktigt hot-spot!). Vippan far ner i hålet ett par gånger och sen löser den! Kan det vara ett fetto från djuphålan?!?!? Jörgen ilar över isen och jag efter med kameran......

  

Efter detta väntade 3 timmars fiske utan så mycket som ett hugg......Klassiskt! Den enda action vi fick var när en gigantisk "crack" gick genom isen under våra fötter med en jävla massa efterföljande obehagliga knakningar! det knarrade och lät under hela tiden vi plockade in våra spön. Riktigt scary faktiskt! Sen bar det hem i TV-soffan för att se Petter northugg spurta hem segern i dubbeljakten. Hellner gjorde en bragdinsats trots urdåliga skidor och taskigt glid!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar