tisdag 16 november 2010

Lite action i alla fall

15.00 - 16.30

Gäddmete med Håkan i X-sjön

Vi hade 4 hugg/dyk varav vi lyckades med bedriften att landa noll... Men 2 av huggen var garanterat fisk av grövre kaliber!

Det första av dem fick jag på en "maffa-mört" som plogade runt som en vithaj längs vasskanten. Vid mothugget stod mitt nya styva Esox-spö böjt ner till skaftet och det var "gammal trästock-känsla" i andra änden av spöt. Inga stötar eller något sådant - bara ren tyngd! Me like!!!

2 sekunder senare kommer flöte, tafs och krokar uppflygande ur vattnet och landar med ett förnedrande plask några meter framför mina fötter..... FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!!!!

Det andra hugget fick Håkan och hans spö (vanligt klent haspelspö) står alltid i en dignande båga när man drillar gädda så det brukar inte säga något om storleken på fisken. Men hans rulle som hade slöirbromsen ställd på 9,5 av 10 (man får ta i ordentligt för att få av någon lina från rullen då!) fick släppa ifrån sig många metrar när fisken drog iväg. I 10 sekunder hade han den på sen släppte den också. FAAAAAAAAAAAAN igen!!!!

Sen hade mina tår förvandlats till isbitar och vi packade ihop och åkte hem. Men men, det var en actionfylld 1,5 timme i alla fall.

We´ll be back!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar