fredag 7 oktober 2011

Update

Har inte fiskat något alls i sommar, satsade på golfen istället! Men sista veckorna har det börjat klia i fingrarna igen då hösten gjort sig påmind. Har hunnit med en tripp med Johan i en sjö där vi hade några hugg och lyckades landa 2 mindre gäddor på mete.

Har efter det lagt ett antal pass i samma sjö med endast några enstaka hugg som belöning vilket mest resulterat i tappade fiskar. De sitter krokade någon halv minut sedan släpper de..... Frustrerande som tusan!! Samma sak hände för någon vecka sedan då jag hade en fin gädda på längre uppe i åsystemet två gånger på raken. Och sist det begav sig var på årets sista båtfisketur i ån då Johan hade en fin gädda på men den släppte den med... Så här brukar det inte vara!! Har diskuterat saken med Johan och Jörgen och vi kan bara komma fram till en trolig orsak (bortsett från ren och skär otur då). Orsak är att vi bara fått tag i stora betesfiskar (stora rudor) på sistone och de krokar vi haft på tafsarna har varit dimensionerade för en "perfekt agn-mört" - det är helt enkelt för mycket betesfisk och för lite krok!!

Så efter lite knåp hemma vid bordet har jag nu fixat till ett antal tafsar med ett ankare till trekrok i ryggfenan och en normalstor i bröstfenan. så nu har jag med dubbel uppsättning tafsar beroende på vilken storlek betesfisken har. Får se om det belönar sig.

Ser fram emot några riktigt fina höstpass innan vintern kommer med årets isperiod =)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar