måndag 24 oktober 2011

Nya sjön levererade igen

Förra veckan stack jag och Jörgen ut på en liten utflykt norröver för att testa flötestrolling i en för oss dåtills outforskad sjö. En av mina släktingar har båt där som vi fått lov att använda men eftersom det är en bra bit att köra så hade det inte blivit av. Tur var väl att vi äntligen fick tummarna loss och satte oss i bilen för väl på plats resultarade dagen i att Jörgen bärgade en oerhört kämpavillig gädda på dryga 7 kg. På plats upptäckte vi att sjön hade några riktigt intressanta partier som säkert höll fler stora gäddor. Så när Johan ringde i veckan och föreslog fiske idag så var jag inte sen att övertala honom att köra upp till samma sjö igen för ett nytt gäddpass. Sagt och gjort och vi for iväg tidigt imorse och väl på plats möttes vi av vackert väder och hyfsat byiga vindar.

Vi sätter ut med båten mot samma plats som gav Jörgens gädda och börjar trolla runt i ett område på ett par 100 m2. Efter 45 minuter tjuter det plötsligt i Johans rulle och han gör ett bestämt (Johan är alltid bestämd i sina mothugg!) mothugg och hans min och avsaknad av ord signalerar att det är tyngd i andra änden av linan. "Stort" säger han och bjag börjar fibbla efter våg och säck i båten med så där härligt hög puls som man får när det är grov gädda på gång. Efter en sjuhelsikes fight på runt 5 minuter glider en präktig gäddmadamme in vid båtkanten och Johan landar den. Efter lite tandläkar-aktioner får vi loss tacklet och säckar gäddan ett tag innan den får visa upp sig för kameran och vägas och mätas. Resultat: 108 cm gädda och 8,2 kg.



Efteråt fick hon simma åter ner i djupet. Vi fiskade ett par timmar till med ytterligare 2 hugg (även dessa på Johans spö, hmmm när fan ska jag fånga något här?!?!) men inget resulterade i fisk i båten. Men denna sjö har ju klar potential - inte många hugg men bra snitt på fisken när det väl smäller till! Lär bli fler besök här i höst och vinter.....


  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar