torsdag 5 april 2012

Update

Lite update. Undertecknad har påsklov (tjohooo) och veckan ägnas åt trädgårdsarbete och fiske. Det senare har varit segt på passen med båt i ån, bara något litet hugg och enstaka snipor landade trots att det sett uberhett ut med vattenstånd, sikt och temperatur. Men så är ju fiske.... Fick en ball bild på en av sniporna i alla fall =)



Var i alla fall redo för lite taktikskifte igår då jag drog uppströms ån någon mil till fots för att testa 3 bakvatten/hålor som kan hålla hyggliga fiskar. Och framförallt - där hugger det normalt direkt om det står någon madamme parkerad =) Måste få känna lite spögung!! Kommer dit, solen steker och vattnet är klarare än ett glas gin. Väntar någon timme innan jag sticker bort till favorithålan där jag slänger i en bjaffamört som jag med stor möda lyckats mjärda upp på okänd ort =) *Pfjutt* säger det inom 3 sekunder och flötet är väck - äntligen. Stramar upp och känner lite tyngd i andra änden =) En ganska slö men välkonditionerad gädda på 6 kg för snart syna torra land innan den kort därefter simmar hem igen. Pallade inte mecka med självutlösaren på kameran så håll till godo med denna usla bild från mobilen =)


Stack vidare till en sjö idag eftersom jag var i desperat behov av betesfisk, tror jag har 2 mörtar kvar i akvariet vilket inte räcker långt.... Kom ner till sjön vid 17 och vädret är underbart, med mig i hinken har jag 6 mörtar som jag - hör och häpna nu friends - har blivit av med till gäddflabbar på mindre än 2 timmar. Vilket fiske!! Flötena dyker kors och tvärs och snacka om ketchup effekt =) Inga bamsar, den största var väl på 3 kg ca men kul ändå! Efter två timmars fiske går jag för att titta till mjärden som jag hottat i en bit bort. Drar upp och tror knappt mina ögon när den innehåller uppåt 50 skapliga mörtar - se där ja då var problemet med betesfisken löst =)


På söndag blir det flötestrolling en en het sjö med bra snittvikt men långt mellan huggen. Är en bra bit att köra men det kan det vara värt. Det har varit värt det förut....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar