måndag 16 november 2009

23 mils rekning

Var ute på rekningsrunda hela dagen idag. Kollade ju in lite sjöar runt om i Skåne på kartor och på nätet i veckan och nu skulle de kollas in på plats! Det jag fann var både bra och dåligt.

1. Vaxsjön. Fin liten sjö med några större djup på 5-6 meter med fina vassruggar och även några bryggor utmed den mest intressanta kanten. Man kunde hyra båt här också tydligen. Rekordet för gädda i sjön är 13,5 kg så potential finns.

2. Dagstorpssjön. Naturskön skogsjö med lättåtkomliga kanter utan alltför mycket vass. Tur det för man får tydligen inte sjösätta egen båt och det verkade inte som att det går att hyra. Tydligen får man inte fiska längs hela sjön, ska finnas en karta på baksidan av fiskekortet som markerar var det är tillåtet. Gäddor i 10 kilosklassen kommer upp härifrån lite då och då.

3. Sjöbergasjön. Går inte att köra bil ner till sjön och verkar inte finnas båt till uthyrning. Synd för den här lilla pärlan till sjö såg mycket intressant ut. Precis lagom stor och med flera bra referenspunkter om ni förstår vad jag menar. Måste forska lite i det här med båtuthyrning för det låg flera båtar vid stranden, någon kanske vill hyra ut om man frågar snällt?

4. Kvesarumssjön såg allmänt svårfiskad ut och var inte så naturskön. Tydligen en sänkt sjö så det luktar bottennapp i varje kast. Nä ptvi!!

5. Bosarpssjön ligger mitt i skogen och var ganska stor men med lite sund, öar och vasspartier mitt ute i sjön. Fanns båtar att hyra så kan vara värt ett försök.

6. Tjörnarpssjön är något större än Bosarpssjön men även här finns båt att hyra. Lite skärgårdsliknande miljö på sina ställen så man kunde se vart fisket skulle styras. Dock lite för stor sjö för min smak kanske.

7. Prästorpasjön. Osäker på om man får fiska här men en riktigt liten pärla. Finns bergis fina gäddor här.

8. Bonnarpssjön. Såg fint ut men tydligen fiskeförbud om man inte är bästis med de som bor runt sjön. Gäddhåla!!

9. Östra Sörrödssjön. Ett par fina platser spanade jag in i denna sjö. Som vanligt såg det dock ut att behövas båt för att komma till ordentligt. Dock fiskbar från den ena stranden som bestod av hagmarker, även ganska djupt här enligt djupkartan. Har kommit upp 10+ gäddor här.

Skulle kolla in 5 sjöar till men mörkret hann före....... Nåväl får se om det blir fiske i någon av sjöarna snart. Gäddmete i Vaxsjön eller Dagstorpssjön känns hett!!!!

Skitfiske!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar